14 de gen. 2013

Crònica de l´acte en defensa de la sanitat pública


Més d´un centenar de persones van participar el passat divendres 11 de gener en l´acte organitzat per les associacions de veïns/es de Tres Torres i Gent del Barri de Sant Miquel en defensa de la sanitat pública. Recordem que el mateix tenia el suport de de l´AAVV de Montornès Centre, Arran, Assemblea Llibertària del V.O, CUP, EUiA i ICV de Granollers, CCOO, CGT, CNT i la UGT.

A l´inici de l´acte, un treballador d´IMESAPI va agraïr davant del públic present les mostres de suport rebudes pels veïns/es de la ciutat. Seguidament, des de l´AAVV de Tres Torres es va reivindicar la Masia de les Tres Torrres com a Centre Cívic pel barri, rebent un fort aplaudiment per part de tots els i les assistents a la conferència.

Carlos Rodriguez membre de la Coordinadora contra les retallades de Montornès va explicar la lluita dels veïns/es d´aquest poble per recuperar el servei d´urgències del CAP del municipi. Va denunciar els criteris economicistes que ha fet servir la Generalitat per tancar aquest servei, segons va denunicar, una materia tan sensible com aquesta, no es podia mesurar exclussivament pel major o menor ús que s´en fa d´un servei tan important com les urgències. Va recordar que un miler de persones han participat en les mobilitzacions en defensa dels serveis públics i que només amb la lluita i la mobilització podiem recuperar els nostres serveis públics.


Albano Dante de la revista Cafè amb llet va començar la xerrada explicant el complex funcionament del sistema sanitari català i va denunciar que una gran part de diners públics van a parar a corporacions privades que gestionen els mateixos sense cap tipus de transparència. Va remarcar que actualment cap parlamentari de Catalunya pot saber en que es gasten els milers de milions d´euros que se´n van alguns dels consorcis privats que gestionen la nostre salut. Tot això, en un context on milers de ciutadans són obligats a pagar un euro pels seus medicaments o per serveis mèdics abans gratuits.


Per finalitzar, les associacions convocants volem reafirmar el nostre compromís amb la sanitat pública i universal per a tothom. En aquest sentit, ens comprometem amb els nostres veïns i veïnes a continuar treballant per mantenir un sistema sanitari a l´abast de tota la ciutadania.

AAVV Tres Torres
Gent del Barri de Sant Miquel