16 de gen. 2013

Comunicat i presentació del llibre El duende del maquis amb motiu de la jornada internacional contra el racisme i el feixisme

El proper 19 de gener de 2013, diferents organitzacions gregues ( sindicats, associacions d´immigrants, etc) convoquen un dia de lluita internacional contra el partit nazi d’Alba Daurada, i contra les idees racistes i excloents que aquesta formació política fomenta. En l´actualitat, membres d´aquest partit han participat en fets tan greus com agressions racistes, apunyalement de persones estrangeres, destrucció de botigues de persones immigrades, atacs a activistes socials, etc

Tot i aquesta realitat, afortunadament, sectors cada cop més importants de la societat grega s´estan organitzant per fer front a aquests atacs. Així en els últims mesos hi han hagut importants mobilitzacions contra el racisme i el feixisme.

Des de l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, ens solidaritzem amb els moviments antifeixistes i antiracistes de Grècia i de tot el món, i donem ple suport a aquesta jornada de lluita.

Al Vallès Oriental s´ha organitzat una concentració de rebuig al feixisme a La Garriga. A Granollers, la nostre assemblea realitzarà la presentació del llibre El duende del Maquis amb la presència de Jaume Serra Fontelles autor del mateix. Aquest llibre tracta sobre la memòria de l´anarquista maqui Jesús Martínez Maluenda, més conegut com el Maño qui va ser una figura tan essencial com anònima en les activitats guerrilleres a Catalunya contra el franquisme. L´acte es durà a terme el dissabte 19 de gener a les 18.30 h al restaurant-llibreria Anònims de Granollers ( Miquel Ricomà 57 ).

Feixisme mai més! No passaran!

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental

Per a més informació:
Unitat contra el feixisme: http://unitatcontraelfeixisme.org