18 de gen. 2013

Acord final sobre l'ERO temporal a l'enllumenat públic de Granollers


  • IMESAPI i treballadors arriben a un acord que posa fi al conflicte
  • L'impacte de l'ERO és absorbit solidàriament per tota la plantilla

CNT i CGT arriben a un acord amb la direcció de IMESAPI sobre l'aplicació de l'ERO temporal al centre de treball de Granollers, posant punt i final a un conflicte que va suposar una vaga indefinida de 36 dies al servei de manteniment d'enllumenat públic de Granollers i Les Franqueses, i al manteniment dels equipaments municipals.
Va caldre més d'un mes de vaga indefinida per a que empresa i treballadors assolissin la setmana passada un preacord que permetés posar fi al conflicte. Un conflicte que va suposar una dotzena de manifestacions i protestes, amb el suport solidari dels veïns i veïnes de la comarca del Vallès Oriental.

Avui ha arribat l'acord definitiu que clou el litigi. Les seccions sindicals de CNT i CGT i la direcció de l'empresa assoleixen un acord sobre l'aplicació al centre de treball de Granollers de l'ERO temporal signat a Madrid. La mesura recau en la rotació de tota la plantilla en aquest ERO, de manera que cada setmana rotarà al ERO un treballador durant 19 setmanes.

Així, la mesura suposa que l'impacte de l'ERO recau solidàriament sobre el conjunt de la plantilla que rotarà en la seva totalitat excepte dos treballadors que por motius objectius no podien entrar en la rotació.

En opinió dels sindicats, “és un bon acord doncs no suposa enviar a ningú a l'atur tant de temps com es pretenia en un principi”.

Els treballadors iniciaran la rotació al ERO dilluns 21 de gener i acabarà el 31 de maig.


Agència Confederal de Granollers, C.N.T – A.I.T.