24 de nov. 2012

CNT i CGT convoquen vaga indefinida el 4 de desembre pel futur dels llocs de treball a IMESAPI Granollers


  • La vaga afectarà al servei d'enllumenat públic i manteniment de dependències municipals de Granollers i enllumenat públic de Les Franqueses del Vallès
  • IMESAPI va presentar el 19 de novembre un ERTE que afecta 4 llocs de treball a Granollers

Els treballadors de IMESAPI a Granollers han decidit a les assemblees dels seus sindicats CNT i CGT anar a la vaga indefinida el 4 de desembre a partir de les 17:00 hores, de no arribar a una solució que garanteixi el futur dels seus llocs de treball.

La empresa IMESAPI, S.A. concessionària del servei de manteniment de l'Enllumenat Públic i Dependències Municipals a Granollers, així com el manteniment del servei d'Enllumenat Públic a Les Franqueses del Vallès, va presentar el darrer dilluns 19 de novembre un Expedient de Regulació Temporal de Treball (ERTE) a nivell estatal que, al centre que té a la ciutat granollerina afectaria a 4 llocs de treball. La mesura, en concret, suposa la suspensió d'aquests quatre contractes durant 6 mesos, “una salvatjada” segons els sindicats doncs al·leguen que a Granollers “tothom té feina”.

Els sindicats CNT i CGT, únics a la plantilla, ja van sol·licitar fa dos mesos a l'empresa informació econòmica per a poder estudiar i proposar mesures d'anticipació a la crisis. Petició d'informació que mai va ser contestada per l'empresa i que, d'haver-se proporcionat, hagués facilitat als sindicats analitzar la situació i poder proposar mesures alternatives a les que ara pretén implantar IMESAPI.

L'ERTE plantejat per IMESAPi té, en opinió dels sindicats, diverses irregularitats formals i una falta de raonament de fons. CNT i CGT consideren que l'empresa vol negociar globalment l'ERTE per desvincular els centres de treball com el de Granollers dels contractes públics amb l'administració, i asseguren que aquí no sobra ningú doncs tots els empleats segueixen desenvolupant plenament el servei municipal de manteniment d'enllumenat públic i dependències. De fet, defensen que d'aplicar-se aquestes mesures suposaria en qüestió el bon funcionament del servei.

Per altra banda, lamenten que el futur dels seus llocs de treball sigui incert. Segons afirma el comitè de vaga, només un empleat està subrogat per l'Ajuntament de Granollers, fet que deixa en una situació d'indefensió el personal del servei al no existir ara mateix un compromís clar per part de l'administració per garantir els llocs de treball d'aquest servei públic en un futur immediat i que, de no renovar l'actual empresa el concurs públic, podrien arribar a suposar la destrucció dels llocs de treball de 21 famílies de la comarca.

Tota aquesta situació ha portat als treballadors a decidir en les assemblees de les seccions sindicals de CNT i CGT a convocar una vaga indefinida que s'iniciarà el 4 de desembre a les 17:00 hores, en cas que no s'arribi a un acord abans. És amb aquest objectiu que el comitè de vaga té previst el proper dilluns demanar reunions amb els Ajuntaments afectats per tal d'informar-los de la seva situació i demanar que intervinguin en el conflicte per intentar agilitzar una solució amb IMESAPI que permeti evitar el conflicte.

Motius de la vaga
  • Retirada de les mesures del ERTE i la negociació d'aquest per centres de treball i seccions sindicals
  • La recuperació del poder adquisitiu perdut a causa de la rebaixa de salaris unilateral de l'empresa
  • Pel futur dels llocs de treball al servei d'enllumenat públic i manteniment de dependències municipals de Granollers
  • Clàusula de Garantia Laboral
  • Majors drets sindicals per a qualsevol secció sindical

 Agència Confederal de Granollers, C.N.T – A.I.T.