8 de jul. 2011

Prop de 200 persones es concentren a Granollers contra les retallades

Prop de 200 persones es van concentrar el passat 6 de juliol a la Porxada de Granollers per denunciar l’actual atac que estan patint els serveis públics i els drets dels treballadors/es en general.

Durant l’acte van intervenir treballadors de diferents serveis públics com l’Hospital de Granollers i Ensenyament que van explicar com estaven afectant les retallades a aquests importants serveis que afecten els drets de les persones.

Els membres de l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental vam desplegar 2 pancartes amb els lemes: Contra la dictadura del capital: Construïm un món nou i Contra les retallades i reformes neoliberals, Portem la lluita al carrer.

Així mateix per acabar l’acte, es va llegir un manifest de l’Assemblea pels Drets Socials i els Serveis Públics, així com un text de solidaritat amb el vaixell de la Flotilla per la llibertat segrestat actualment per les autoritats gregues.

Des d´aquesta Assemblea, fem una valoració positiva d´aquesta nova mobilització, i reafirmem el nostre compromís en la lluita contra les retallades socials i laborals.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental





1 comentari:

Assemblea LLibertària del Vallès Oriental ha dit...

Manifest

(llegit pels treballadors/es de l’Hospital de Granollers)

EN DEFENSA DELS DRETS SOCIALS I DELS SERVEIS PÚBLICS

SANITAT

La retallada en el pressupost de salut afecta al Sistema Sanitari ja que suposarà un canvi de model deixant de ser universal, públic, equitatiu i de qualitat. S’afavorirà la contractació de serveis privats en detriment dels serveis públics.

Es fan tancaments de llits, plantes, quiròfans, serveis, reducció de llits de cures intensives (UCI), reducció de bases Sem (ambulàncies), reducció de punts d’atenció continuada i urgències

La disminució de l’activitat incrementa les llistes d’espera per intervencions quirúrgiques, visites a especialistes i Metge de família, així com proves complementaries.

La retallada en l’Hospital de Granollers encara no esta concretada però s’estan fent accions suposant que serà d’un 10%.

A la FHAG se han tancat: dos equips d’atenció domiciliaria, sis llits de pediatria, una part de la 2ª planta i tres quiròfans de tarda.

El Juliol es tanquen més serveis, dos quiròfans, tota la cinquena planta, tres llits d’UCI.

Properament es tancarà Urgències centre.

S’està Obrint la porta a que el hospital així com altres centres dediquen els seus llits i els seus espais a activitat privada.

El Vallès Oriental i rodalies ha sigut històricament una comarca deficitària en llits i recursos sanitaris per habitant, amb aquestes accions encara es precaritzara més l’assistència i farà que els usuaris hagin d’estar viatjant per la geografia catalana per que algun centre els doni l’atenció que fins ara rebien aquí.

Per això, Manifestem el nostre rebuig i la nostra denúncia més enèrgica a aquests tipus d’actuacions.

No podem acceptar ni acceptarem resignadament les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades fiscals.

L’eliminació d’impostos executada pel Govern només beneficia els rics i buida el tresor públic. Ens manifestem per un model redistributiu que, entre d’altres, prevegi un sistema de fiscalitat progressiva, i solidària.

La sortida de la crisi no es pot fer a costa dels serveis públics, que garanteixen la dignitat, la igualtat d’oportunitats, l’equitat i la justícia al conjunt de la ciutadania.

Per sortir de la crisi no tolerem les retallades a l’ensenyament públic ni la liquidació d’un sistema nacional de salut eficient; no permetrem la fractura social ni l’exclusió de les persones més febles de la societat. Exigim que es preservi el sistema de salut públic, universal i de qualitat. I per això refusem tot el que signifiqui debilitar aquest sistema públic: mesures com el copagament, la retallada indiscriminada de la despesa, la precarietat laboral, la retallada de prestacions i de serveis necessaris, els concerts a proveïdors privats, etc.

Un cop més, estem convençuts i convençudes que una sortida social de la crisi és possible.

Una societat democràtica, com la nostra, és capaç de repartir els seus costos en termes de justícia, equitat i solvència a mitjà i llarg termini. No creiem en una sortida que comporti afeblir l’actual model social ni hi donem suport.

Per tot plegat, diem NO a les retallades

Granollers, 6 de juliol de 2011.