13 de jul. 2011

Comunicat 75è Aniversari de la Revolució Social 1936-2011

El proper 19 de Juliol, es compleix el 75 è aniversari d´una de les revolucions que va canviar les condicions de vida de milers de treballadors i treballadores catalanes i de la resta de l'estat, quan, després de derrotar el feixisme, passaren a controlar la majoria d´aspectes de la seva vida. Centenars d´empreses, camps de conreu, escoles, passaren a ser gestionats pels mateixos treballadors/es a través de les col·lectivitzacions i cooperatives. Aquells/es que fins aquell dia se li negaven els seus drets bàsics passaven a convertir-se en els protagonistes de les seves pròpies vides.

A la comarca aquesta realitat, comportà que centenars d´empreses com la Teneria i Can Fàbregas de Mollet, la Tintoreria Franco-Española de Parets, o Roca Umbert, Can Trullàs i Estabanell i Pahisa S.A de Granollers fossin gestionades en favor del poble, i no per beneficiar una minoria; què milers d´hectarees de conrreu fossin gestionats pels seus propis treballadors/es; que l´habitatge es convertís en un dret i no en una mercaderia a través de la seva municipalització; que es creessin cooperatives de consumidors/es, etc.

Actualment el capitalisme ens està mostrant la seva autèntica cara. Amb una realitat de crisi, i precarització de la majoria de la població. Aquesta realitat, a nivell comarcal es concreta amb més de 33.000 persones aturades, amb empreses amb beneficis que volen acomiadar treballadors/es com Derbi, amb desnonaments, i la destrucció del nostre territori.

Davant dels intents de criminalització i falsificació de la història per part dels i les historiadors/es al servei del poder, nosaltres avui com ahir, reivindiquem a aquells homes i dones que cercaven una societat més justa, igualitària i lliure per a tothom. Com a llibertàries ens comprometem a continuar la lluita amb els objectius i conviccions que defensaven aquells revolucionaris i revolucionàries.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental