3 de des. 2012

Els treballadors de IMESAPI inicien dimarts la seva vaga indefinida


Després que IMESAPI s'oposés a totes les propostes per evitar la vaga, els treballadors de l'enllumenat públic de Granollers i Les Franqueses i les Dependències Municipals de Granollers anuncien un calendari de mobilitzacions per a tot el mes de desembre per a sensibilitzar els veïns.
Després que IMESAPI s'oposés a totes les propostes per evitar la vaga, els treballadors de l'enllumenat públic de Granollers i Les Franqueses i les Dependències Municipals de Granollers anuncien un calendari de mobilitzacions per a tot el mes de desembre per a sensibilitzar els veïns.

Dijous passat el comitè de vaga de IMESAPI Granollers va reunir-se a la Generalitat de Catalunya amb els representants de l'empresa, l'objectiu de la reunió era poder tractar la qüestió de fons de la vaga i concretar els serveis mínims. Davant la negativa de l'empresa en cedir en cap de les reivindicacions dels treballadors es va evidenciar que les postures entre ambdues parts encara son molt divergents, inclús es va rebutjar la proposta dels treballadors de “tornar a començar el període de consultes, amb tota la documentació que els sindicats han demandat reiterades vegades relativa al centre de treball de Granollers, i amb la presència de CNT en la mesa negociadora com va sol·licitar l'assemblea de treballadors”.

Davant l'evidència que l'empresa no volia negociar, es va passar a discutir les propostes de serveis mínims. El comitè de vaga va proposar la mateixa dotació de personal que en un dia festiu, un operari de guàrdia per cobrir els municipis de Les Franqueses i Granollers, tal i com es porta fent des de fa anys amb normalitat. L'empresa, pel contrari, va sol·licitar només serveis mínims al municipi de Granollers i, en concret, un 50% de personal, que els sindicats consideren “un despropòsit i un atac al dret fonamental de vaga”; l'empresa no va sol·licitar serveis mínims al municipi de Les Franqueses. Els treballadors critiquen la falta de consideració amb el municipi de Les Franqueses per part de IMESAPI, doncs “si bé es pot discutir si és o no suficient la proposta de serveis mínims del comitè de vaga, al menys es pensa en els veïns de Les Franqueses del Vallès”.

CNT i CGT, mentre esperen la resolució de la Generalitat dels serveis mínims, han anunciat un calendari de manifestacions a la ciutat que pretenen sensibilitzar els veïns de Granollers i Les Franqueses sobre la situació dels vaguistes i les seves reivindicacions. És per això que les manifestacions parteixen dels barris, la primera de les quals sortirà del barri de Les Tres Torres el proper dimecres 5 de desembre a les 11:00 hores, i la següent tindrà lloc el proper divendres 7 de desembre a les 17:00 hores a Can Gili.

La vaga s'iniciarà dimarts 4 de desembre a les 17:00 hores.

Motius de la vaga
  • Retirada de les mesures del ERTE i la negociació d'aquest per centres de treball i seccions sindicals
  • La recuperació del poder adquisitiu perdut a causa de la rebaixa de salaris unilateral de l'empresa
  • Pel futur dels llocs de treball al servei d'enllumenat públic i manteniment de dependències municipals de Granollers
  • Clàusula de Garantia Laboral
  • Majors drets sindicals per a qualsevol secció sindical