18 de gen. 2015

Crònica dels actes en record de Quico Sabaté

El dilluns 5 de gener, l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental va organitzar, com en els darrers anys, l'homenatge al conegut guerriller llibertari antifranquista Quico Sabaté mort a mans del Somaten i de la Guàrdia Civil fa 55 anys. A l'acte que va congregar una cinquantena de persones al cementiri de Sant Celoni van intervenir Ricard de Vargas Golarons que va glossar la figura del Quico i la tasca antifranquista del maquis llibertari català. També va intervenir Dídac Piñero que va llegir una part del manifest elaborat a Berga, alguns dies abans, per homenatjar tres lluitadors antifranquistes i col·laboradors del maquis berguedà.

El dissabte 10, a l'Anònims de Granollers la mateixa assemblea va organitzar la presentació del llibre "Homes del bosc". Davant d'una trentena de persones, el seu autor Paco Collado va explicar el procés de creació d'aquest llibre de literatura juvenil destinat a apropar a aquest públic al fenòmen del maquis al País Valencià, Catalunya i altres territoris. A més del llibre s'ha publicat una guia pedagògica que facilita la introducció i el treball d'aquest text a la secundària.

Així mateix, volem informar de la creació d´una comissió ( on participa la nostra assemblea ) en motiu del 100è aniversari del naixement de Quico Sabaté que en els propers mesos realitzarà activitats en record d´aquest revolucionari llibertari.

Per últim, no volem deixar d´esmentar la figura del granolleri Ramón González Sanmarti “el nano” que com d´altres companys i companyes va participar de la resistència armada contra el feixisme.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental