23 de gen. 2015

Comunicat de suport anarquistes detingudes

Poc després de complir-se un any de la detenció i empresonament de les anarquistes Mónica i Francisco, el passat 16 de desembre van ser detingudes 11 noves companyes. Actualment, 7 d’elles segueixen en presó preventiva en diverses presons de l'Estat sota classificacions penitenciàries. D’aquesta manera, es fa evident l’ànim de venjança i càstig sobre totes aquelles que, reivindicant la falta d’ètica i justícia social, n’han confrontat els seus responsables, les institucions de l'estat i l'economia.

Les nostres companyes, com moltes altres persones, avui passen la nit tancades injustament. I diem injustament perquè injust és el sistema que les tanca, com injust és el repartiment de drets i deures en aquesta societat. Res té a veure la justícia amb el respecte a unes o altres lleis. Som conscients que qualsevol resistència real als qui posseeixen el poder és criminal als ulls de l'Estat i, per tant, proscrita. Aquells que per conveniència s'omplen la boca de drets i llibertats democràtiques han de saber que nosaltres, les anarquistes i els anarquistes, no necessitem un reconeixement ni garantia dels drets que permeten l'acció política, doncs aquesta, per a nosaltres, no pot trobar-se subjecta a condicions, als xantatges d'un món desigual on els desposseïts i desposseïdes només  poden exercir les seves llibertats polítiques en funció de la conveniència dels interessos dels poderosos. No volem la seva caritat humiliant i tramposa. Coneixem bé els seus “drets” i de sobres coneixem les seves “llibertats democràtiques”:  les anarquistes fa dècades que les estudiem en la “pau” de les seves presons i comissaries.

Amb aquest succés s'evidencia la voluntat de l'Estat d'atacar la base mateixa de l'acció política. La consciència de l'oprimit i l'oprimida, que passa necessàriament per entreveure una necessitat d'autoorganització amb els seus iguals, sigui aquesta del caràcter que sigui, per lluitar contra el domini dèspota que s'evidencia davant els nostres ulls dia darrere dia. De res servirà que les brigades d'informació dels diferents grups repressius construeixin històries sobre cap de les nostres organitzacions. Som clares en la nostra determinació per combatre l'Estat i el capitalisme, i ho podreu llegir en la nostra propaganda, en les nostres reflexions, en les nostres actes assembleàries i en els nostres estatuts. Potser per això s'emporten tinta i paper dels registres de les nostres cases i dels nostres locals. Només cal que preguntin en els centres de treball pels nostres sindicats, en els barris pels nostres ateneus llibertaris i a les nostres veïnes i veïns  pels nostres grups i federacions. Totes i tots us diran el mateix, que nosaltres acceptem i proclamem als quatre vents: som culpables d'organitzar-nos amb la finalitat de subvertir les relacions de poder que s'entrellacen per sustentar aquesta societat corrupta i corruptora. No volem formar part de l'espectacle de la política institucional, però el nostre discurs i la nostra acció estan presents en la guerra perpètua a la qual ens condemnen aquells que viuen de l'explotació, el frau i la mentida.

El senyor Espadaler, que pensa poc i pensa malament, va pretendre trencar la unitat del moviment llibertari, demostrada en els dies que van seguir a les detencions, posant a la palestra el vell i caduc problema de la violència. Resulta irònic que sigui el mateix conseller de l'Interior el que pretengui donar lliçons de moralitat en aquest camp, quan ell està al davant d'un cos encarregat de desnonar a les nostres famílies, reprimir les nostres vagues i disparar-nos en les manifestacions. Han de saber els polítics de tota classe, que les anarquistes no demanarem permís per ser lliures, ni perdó per ser-ho.

No pretenem enunciar els mals del sistema per totes coneguts en temps de crisi. Pretenem atacar les seves causes i posar en pràctica les alternatives amb un vigorós desig de transformació social. Som partícips dels canvis i no simples espectadores.
Per la llibertat de les preses anarquistes i l'abolició de totes les presons.

Per la revolució social. Per l'anarquia.