26 d’abr. 2013

1r de maig al Vallès Oriental: Sortim al carrer per plantar cara!


Més de 39.000 persones aturades a la nostra comarca dels quals 1/3 no tenen cap tipus de subsidi, retallades salarials, acomiadaments, tancament d´urgències, etc. És aquesta la dura realitat que hem de patir en l´actualitat els i les treballadors/es del Vallès Oriental. Davant d´aquest drama, ja coneixem en carn pròpia les “solucions” de la classe política i empresarial que governa. Afavorir els acomiadaments, voler fer-nos pagar per la nostre salut, pujades de l´IVA, congelar pensions, desnonar families, etc

De fet, aquests mateixos actors, ja no se´n amaguen de quin és el futur que ens tenen preparat. Ens diuen que venen retallades “doloroses”, que emigrar no és tan dolent, i en definitiva, que no hi han alternatives a la realitat de por i misèria que volen establir a totes les esferes de les nostres vides.

El que succeix a l´actualitat no és nou, el sistema capitalista ha tingut ( i tindrà! ) crisis. Les mateixes serveixen per concentrar el poder en cada cop menys mans, i per incrementar els guanys dels grans capitalistes.

Aquest 1r de maig el moviment llibertari i anarcosindicalista proposem mobilitzacions unitàries a la nostra comarca. En aquest sentit, fem una crida a tota la població ( pensionistes, aturats, etc ) a participar de les concentracions organitzades per aquest dia, a Granollers ( 11.00h a plaça de la Porxada ) i Mollet ( 12.00 h Plaça de l´Ajuntament ). Expressem el nostre rebuig davant l´ofensiva contra els nostres drets socials i laborals. Cal recuperar aquesta data en l´agenda de tots els vallesans i vallesanes així com l´esperit d´esperança i rebel·lia dels nostres avantpassats.

Avui com ahir, és en la lluita en allò que considerem just, és a dir, en una societat sense classes i basada en la justicia social, on aconseguirem allò que desitgem.

Álvaro Iñigo secretari d´organització CGT del Vallès Oriental
Genís Ferrero secretari d´acció sindical i social de la CNT-AIT de Granollers i comarca