6 de set. 2012

Comunicat diada 2012


Des de l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental volem manifestar el nostre posicionament davant la propera diada i les mobilitzacions “independentistes” que s'estan duent a terme a la comarca i la resta de Catalunya.

En els darrers temps estem veient com sectors cada cop més nombrosos de la població de Catalunya reivindiquen la “independència” respecte de l'estat espanyol. En són una bona mostra les diferents marxes i actes que s'han fet a la comarca i la resta del país durant aquests dies.

Són diversos els factors que expliquen el creixement d'aquest sentiment, així mateix, són diversos també els sectors socials que recolzen aquest posicionament polític. Des de sectors de la dreta pro-empresarial que consideren que una Catalunya independent defensaria millor els seus interessos, els que pensen que ajudaria a garantir la supervivència del català, i fins i tot, majoritàriament, hi ha els que creuen que serviria per construir una societat amb més justícia social.

Com a llibertaris i llibertàries diem públicament al conjunt de la ciutadania de la comarca que cap estat ens donarà mai la llibertat ni amb el capitalisme serà possible la justícia social i la dignitat humana. L'única independència real, és la d’un poble autogestionat, que impliqui la lliure federació entre pobles, sense fronteres que els separin i els enfrontin, que lluiti per la igualtat entre totes les persones i la fi de les opressions.

Nosaltres entenem que els anhels de llibertat, de justícia social i de defensa de la llengua i la cultura catalana que han tingut sempre importants sectors del poble català es poden aconseguir en la lluita diària per aconseguir una societat llibertària.

Fem una crida a tota la població (immigrants, treballadors/es , pensionistes, etc) a continuar amb la lluita i a estendre una tardor calenta contra les retallades dels nostres drets laborals i socials.

L'Anarquisme és llibertat!

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental
Setembre de 2012

assemblea.llibertaria.vo@gmail.com