23 de març 2012

Posicionament de l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental davant la convocatòria de vaga general pel proper 29 de Març

Des de l´Assemblea Llibertària volem mostrar el nostre suport a aquesta vaga, ja que pensem que la situació social actual fa necessària una resposta de la classe treballadora als atacs brutals que empresaris, banquers i classe política estan infligint a la majoria de la població.

Tot i això, denunciem la complicitat que les organitzacions “sindicals” CCOO i UGT han tingut amb moltes de les polítiques que ens han portat a la situació actual. Hem de recordar els vergonyosos pactes assolits fa poc en matèria de negociació col·lectiva i reforma de les pensions. A més a més, ja sabem que aquestes organitzacions no pretenen que aquesta jornada sigui un dia d´enfrontament de classe contra els empresaris i l´estat, sinó que l´únic que pretenen -com no s´han cansat de repetir- es “corregir” l´última reforma laboral.

Tenim molt clar que amb un dia de vaga no s´aturarà ni es canviarà res, però és una jornada que serveix per visualitzar la força que tenim com a classe, i recordar-nos que si ens organitzem i lluitem podem aturar l´estat de coses actual. Per a nosaltres, en tant que llibertaris/es, aquesta jornada no s´ha de convertir en una protesta exclusivament a favor dels drets dels treballadors/es assalariats, sinó que ha de servir per a mobilitzar els sectors de la classe treballadora més colpejats per la crisi, com els immigrants, les dones, els precaris, etc. I per dir també que aquest sistema criminal és insostenible a nivell mediambiental i econòmic.

En aquest context, els i les llibertàries vallesanes recolzem aquelles organitzacions sindicals com la CGT i la CNT que a la comarca han plantejat aquesta jornada de lluita com un dia per donar una resposta de classe als atacs del capital i fem costat als comitès en favor de la vaga que s'han creat a diversos pobles. Fem una crida a tothom a participar als piquets, manifestacions i actes que convoquin aquestes organitzacions sindicals, i també a participar en els comitès creats en els diferents pobles.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental
Març de 2012