15 de nov. 2010



MANIFEST

Després de quatre mesos d'aplicació de la Reforma Laboral per la qual vam anar a la Vaga General el 29 de setembre, la desocupació en el mes d'octubre augmenta en 70 mil noves persones, la qual cosa suposa més de 4,5 milions reals de persones en l'atur. També ha augmentat el nombre de contractes temporals, just el contrari del previst pel govern.

Davant la crisi, seguint els mandats dels “mercats” i dels grans poders financers internacionals, es pretén no només que la crisi recaigui sobre l'esquena de les gents treballadores, sinó fer perdre gran part dels drets adquirits al llarg de lluites històriques anteriors.

L'ofensiva s'ha anat concretant en aquests mesos en tres grans propostes: El “tijeretazo” i les retallades pressupostàries; la reforma laboral, basada en abaratir i facilitar l'acomiadament (cosa que augmentarà la desocupació) i en permetre que les empreses es desentenguin dels convenis col•lectius: començant des de zero, perdent totes les millores conquistades fins avui. Finalment, la reforma de les pensions pretén allargar l'edat de jubilació als 67 anys i modificar-ne el càlcul i rebaixar així les seves quanties.

Els mesos de preparació de la VG han servit perquè milers de persones deixessin de costat la “concertació” per tornar a un moviment social combatiu. Han permès que tornessin a estar al carrer importants debats associats a les condicions de vida de la classe treballadora. La VG i el seu èxit han animat també a la gent que ha participat en la seva convocatòria, fent que es mostrés disposada a continuar en la lluita.

Però el govern no ha cedit. Era d'esperar que així succeís, perquè l'ofensiva està inspirada a escala europea i internacional i els governs es deixen manejar com a titelles. Una resposta efectiva per la nostra banda als atacs que s'estan llançant requereix d'una mobilització perllongada en el temps, que modifiqui la consciència col•lectiva, permeti tornar a tenir una forta organització de la classe treballadora i que puguem ,fins i tot ,pressionar a escala europea. Només així es podrà fer front a un pla global d'atac com aquest i s'aconseguirà imposar una sortida a la crisi favorable a les persones treballadores, marginades, explotades i aturades.

La Vaga General va ser el principi d'una lluita continuada i no un rentat de cara davant els i les treballadores i les classes explotades.


Pel repartiment del treball i la riquesa:

ORGANITZA'T I LLUITA