5 de des. 2014

Crònica de la presentació pública del Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan de Granollers

Aquest dijous 3 de desembre es realitzava al restaurant-llibreria Anònims de Granollers lapresentació pública del Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan, a la mateixa, van assistir-hi més d'una vintena de persones. Des de fa més de 2 mesos el mateix ha intentat donar a conèixer a la nostra ciutat la situació del poble kurd i en concret de la regió de Rojava ( nord de Síria ) on des de l´any 2012 s´està duent a terme un projecte social i polític basat en els principis de la justícia social, el feminisme, etc.

Recordem que la ciutat de Kobane, porta més de 2 mesos assetjada pels terroristes de l'estat islàmic, els quals tot i gaudir de superior armament s´estan trobant amb la resistència heroica dels homes i les dones de la resistència kurda.

L'acte fou presentat per Lluís Guix membre d'aquest Comitè qui va fer un repàs per la història de la nació kurda, la qual en l´actualitat es troba dividida entre 5 estats que neguen la seva existència, així com el naixement del Partit dels treballadors del Kurdistan i la importància que aquest partit ha tingut en el desenvolupament dels principis revolucionaris a la regió de Rojava.

El company ens va manifestar que molts dels principis desenvolupats a aquesta regió( assemblees populars, importància de l'alliberament de la dona, etc.) són la posada en pràctica dels principis del confederalisme democràtic desenvolupats per aquest partit i el seu lider Abdulah Ocalan.

Aquests principis donen molta importància al desenvolupament de l'organització d´estructures socials al marge dels estats, ja que considera, que és la societat qui ha de resoldre els seus problemes, i per tant, renuncia a la construcció d'estats-nacions. En aquest sentit, Lluís va destacar la importància del projecte revolucionari de Rojava destacant que ens trobavem davant d'un dels projectes llibertaris més interessant a escala mundial.

Moltes de les persones assistents van manifestar el seu interès a participar de les activitats del Comitè, en aquest sentit, el pròxim dijous 11 desembre s'ha convocat una nova reunió al restaurant-llibreria Anònims (Miquel Ricomà 57) a les 19.00 h, per definir les activitats futures del comitè.

Per últim, volem informar que totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb la resistència kurda de Kobane ho poden fer adquirint una revista especial sobre Rojava en la qual s´expliquen detalls desconeguts d´aquesta regió. El preu de la mateixa és de 2 euros, i es pot adquirir al restaurant-llibreria Anònims de Granollers ( Miquel Ricomà 57 ).
Comitè de solidaritat amb el Kurdistan