27 de set. 2014

01/10 En suport de la lluita del poble kurd i contra el feixisme de l´estat islàmicL'ofensiva dels criminals de l´Estat Islàmic ( IS ) sobre Kobanê, un dels tres cantons kurds de Síria està essent l'escenari d'una de les més brutals accions militars. L'origen dels atacs el trobem fora de Síria. A l´Iraq IS ha aconseguit controlar un enorme botí d'armes, algunes del règim de Saddam Hussein i d'altres dels EUA. Quan el mes de juny IS va ocupar Mosul va trobar arsenals gairebé intactes. L'agost la formació islamista es llençava contra Sinjar per ser de majoria yezidi. El seu objectiu éra exterminar, literalment, tota confessió religiosa no musulmana sunnita. 

En els fets de Sinjar la principal milícia kurda de Síria, YPG, va operar per salvar milers de refugiats fent un reforç des de Síria. Un reforç fonamental. A l´Iraq ,els EUA han actuat per protegir els camps petroliers, deixant actuar aquests mercenaris a Síria, on fa anys que cometen crims impunement.

El passat
15 de setembre IS va trencar un dels fronts de la resistència kurda, malgrat que la seva desesperada resistència el dia 17 l'avanç era innegable. YPG no té vehicles blindats, ni tancs, i lluita amb AK47. La seva superioritat u per u li ha permès aguantar durant mesos de forma desesperada però l'arribada dels tancs a Raqqa ha provocat que for impossible. És com lluitar amb llances contra canons. El dia 17 IS va entrar a 21 poblacions, l´endemà es va donar l'ordre de retirada general i ja són 60 les poblacions ocupades. Llavors les YPG van estabilitzar el front a base de baixes monstruoses i IS va optar per no desgastar-se més i centrar-se en llençar bombardeigs contra la població civil.

Les crides desesperades no han fet cap efecte. EUA, màxim responsable dels fets per bombardejar Iraq i deixar Síria com un santuari, mira a un altre lloc. Turquia dóna suport oficiós a IS i els kurds de l'Iraq que tant deuen a les YPG s'han limitat a gestos. Una darrera dada: IS ha emès una fatwa (ordre religiosa) per la que tot pres, militar o civil, kurd sigui decapitat. Mig milió de kurds són a Kobanê encerclats per IS i amb dues opcions: morir combatent o per bombardeigs o ser executats presos. Turquia ha convertit la frontera en gairebé infranquejable pels kurds.

Com a veïns i veïnes de Granollers i comarca, no podem romandre indiferents davant d´aquesta barbàrie, en aquest sentit, fem una crida a tothom a participar el pròxim dimecres 01 d´octubre, a les 19.00 h, a la Porxada de Granollers, a la concentració de suport a la resistència kurda i en contra de la barbàrie dels feixistes de l´estat islàmic.

Comitè de solidaritat amb el Kurdistan
Aturem la barbàrie!

Solidaritat amb la resistència kurda!