16 de març 2014

Declaració internacionalista contra la guerra a Ucraïna

¡ GUERRA A LA GUERRA !

NI UNA SOLA GOTA DE SANG PER LA " NACIÓ " !

La lluita de poder entre els clans oligàrquics d'Ucraïna amenaça amb transformar-se en un conflicte armat internacional . El capitalisme rus intenta utilitzar la redistribució de poder de l' Estat ucraïnès per implementar les seves ja velles aspiracions imperialistes i expansionistes a Crimea i a l'est d'Ucraïna, on compta amb forts interessos econòmics, financers i polítics .

En el context de la imminent crisi econòmica de Rússia , el règim està intentant revifar el nacionalisme rus per distreure l' atenció dels creixents problemes socioeconòmics dels treballadors: salaris i pensions de misèria, desmantellament del sistema de salut disponible, així com de l'educació i altres serveis socials. En el tro de la retòrica nacionalista i militant és més fàcil completar la formació d'un Estat corporatiu i autoritari basat en valors reaccionaris i en polítiques repressives.

A Ucraïna l'aguda crisi econòmica i política ha portat a una creixent confrontació entre els clans oligàrquics "vells" i "nous". Els primers han utilitzat fins i tot formacions ultradretanes i ultranacionalistes per donar un cop d'estat a Kíev. L'elit política de Crimea i de l'est d'Ucraïna no desitja compartir el seu poder i les seves propietats amb el pròxim governant de torn a Kíev, i intenten recolzar-se en l'ajuda del govern rus. Les dues parts han recorregut a la histèria nacionalista rampant: ucraïnesa i russa respectivament . Hi ha xocs armats, vessament de sang . Els poders occidentals tenen els seus propis interessos i aspiracions i les seves intervencions en el conflicte podrien portar a una Tercera Guerra Mundial.

Aquests senyors dels diferents clans bel•ligerants volen, com de costum, que nosaltres, la gent corrent: treballadors assalariats, aturats, estudiants, pensionistes, lluitem pels seus interessos. Volen enverinar-nos i convertir-nos en drogoaddictes nacionalistes, ens llancen a uns contra altres fent-nos oblidar les nostres necessitats i interessos reals. A nosaltres no ens importen ni ens han importar mai les seves "nacions", perquè ens enfrontem a problemes més vitals i urgents: com anar tirant i sobreviure en aquest sistema que han posat en peu per oprimirnos i esclavitzar-nos.

No sucumbirem a la intoxicació nacionalista. Que es vagin a l'infern amb el seu Estat i les seves "nacions", les seves banderes i discursos! Aquesta no és la nostra guerra i no hem de participar-hi pagant amb la nostra sang els seus palaus, els seus comptes bancaris i el plaer de seure en les toves butaques de les autoritats. I si els senyors de Moscou , Kíev , Lviv , Kharkiv , Donetsk i Simferopol comencen aquesta guerra, el nostre deure és el de resistir per tots els mitjans disponibles!

NI GUERRA ENTRE " POBLES " NI PAU ENTRE CLASSES !

KRAS , Secció Russa de l'Associació Internacional dels Treballadors
Internacionalistes d'Ucraïna , Rússia , Moldàvia , Israel , Lituània , Romania , Polònia
Federació Anarquista de Moldàvia
Fracció dels Socialistes Revolucionaris (Ucraïna)

A aquesta declaració s'han unit :

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental
Allianza de la Solidaritat Obrera ( Amèrica del Nord)
Internacionalistes dels EUA
Iniciativa Anarco - sindicalista de Romania
Els llibertaris de Barcelona
L'esquerra comunista i els internacionalistes d'Equador , Perú , República Dominicana , Mèxic , Uruguai i Veneçuela
Iniciativa Comunista - Obrera ( França )
Grup de Leicester de Federació Anarquista (Gran Bretanya )

Aquesta declaració està oberta a més signatures.