21 de maig 2013

Solidaritat amb les detingudes. Fora la llei antiterrorista

El passat dia 15 de maig varen ser detinguts a casa seva, a la província de Barcelona, la Yolanda, la Silvia, en Joan, en Xabier i el José per ordre de la Audiència Nacional espanyola, en una operació policial que va tenir com a conseqüència , a més, el registre, destrossa i sostracció de material de nombroses seus llibertàries catalanes. 
Acusats d’haver comès delictes de pertinença a grup terrorista, enaltiment del terrorisme, captació i adoctrinament i depòsit de substàncies explosives, s’ha imposat a aquests cinc anarquistes la presó preventiva, que actualment compleixen en el penitenciari Soto del Real (Madrit) lluny dels seus familiars i amics i sota règim FIES de tercer grau. 
Els fets als que responen aquestes acusacions són: La seva participació en pàgines de Facebook (Bandera Negra i Front Solidari de Barcelona, entre altres) que la fiscalia i el cos de Mossos d’Esquadra han considerat “bandes terroristes” –tot i no poder demostrar-se la seva activitat fora de les xarxes –; la seva assistència a manifestacions en les que s’han produït incidents i la difusió d’opinions a internet “que han tingut com a fita la de difondre ideari subversiu, per a incitat i/o cometre fets delictius contra l’Estat i els interessos capitalistes” (Auto judicial del 17/05/2013). 
D’altre banda, la fiscalia considera que el material que ha estat trobar a les seves llars reforça aquestes acusacions: Banderes i samarretes amb iconografia anarquia, llibres de filosofia llibertària, benzina al garatge, cargols de diversos tipus, traques valencianes i coets legals. 
En relació amb aquests fets des d’aquesta plataforma de suport per a l’alliberament dels cinc anarquistes detinguts a Barcelona, manifestem:
1. Que, tenint en compte les “proves” en les que es basen, aquestes acusacions resulten desproporcionades i fins i tot ridícules, a més de tremendament injustes, quelcom que posa en evidència, un cop més, la poca validesa del sistema polític actual, la imperiosa voluntat repressora de la classe dominant, l’ADN profundament feixista de l’Estat Espanyol i l’extrema carència d’independència política del seu sistema judicial. 
2. Que, el fet que tot i haver sigut acusat d’aquests delictes no se’ls hagi aplicat la llei antiterrorista ni s’hagi seguit el procediment habitual en aquests cassos, posa de manifest el circ judicial en el que els nostres companys es veuen immersos i la carència de proves serioses que indueixin al sentit comú a pensar que es tracta de terroristes. 
3. Que la seva detenció i permanència a presó respon a una voluntat clarament repressora i de persecució ideològica a aquells que rebutgen el règim polític actual, quelcom absolutament inadmissible i injustificable.
Per tot això, EXIGIM L’IMMEDIAT ALLIBERAMENT DELS CINC ANARQUISTES DE BARCELONA i apel•lem a la solidaritat de tots aquells qui, al igual que ells, rebutgen l’injust sistema econòmic, polític i social establert. És per això que demanem la vostra ajuda i suport per a difondre la situació de la Yolanda, en Joan, la Silvia, el José i en Xabier, que no quedi ningú que no sàpiga del lamentable muntatge polític, mediàtic i policial del que han estat víctimes. 
Volem de tornada als nostres companys, amics, pares i mares. Els volem lliures i a casa al costat dels seus.

Web de suport als 5 anarquistes detinguts