24 de febr. 2012

Manifestació el proper 4 de Març a Mollet del Vallès contra la reforma laboral, l´atur, i el pacte social
Des de l’inicií d’aquesta crisi, la CGT del Vallès Oriental no hem deixat de mobilitzar-nos per denunciar que una minoria de la societat formada per empresaris, polítics i banquers volem fer-nos pagar als i les treballadors/es una crisi que no hem creat nosaltres. Estem veient com els mateixos que han creat tota la situació actual, ara se’ns presenten com a “salvadors” per sortir de la mateixa. Les seves solucions i receptes per sortir de la crisi són per tothom conegudes, voler reduir fins un 45% el sou dels treballadors/es com pretén fer Panrico, fer-nos pagar per la sanitat, tancar escoles com la Nicolàs Longarón de Mollet, tancar quiròfans com a l’hospital de Granollers, desnonar famílies sense recursos, deixar sense drets a les persones immigrades, augmentar les llistes de l’atur que a la comarca ja pateixen més de 36.000 persones, tancaments d’empreses, pujar el transport públic, etc

Dins d´aquest context, s’ha d’entendre l’ultima reforma laboral aprovada pel govern del PP i que entre d’altres aspectes suposa que d’ara en endavant les empreses tinguin una normativa laboral feta a la seva mida ( si és que no la tenien ja ! ). I és que les classes dirigents, s’han adonat que som els treballadors/es l´única manera de tornar a augmentar els seus beneficis.

Volem deixar molt clar, que la CGT vol tirar enrere totes aquestes polítiques ( reforma laboral, de les pensions, etc ) perquè estan fetes per empobrir-nos més a la majoria ( treballadors/es ) per enriquir més a una minoria ( empresaris i banquers ) . És per això que volem denunciar el paper dels dirigents de CCOO i UGT que han col·laborat en moltes d’aquestes polítiques ( reforma de les pensions, i acord per la negociació col·lectiva ), i que en el cas de la reforma laboral, ens diuen que només volen “corregir-la”

La CGT vol dir que existeixen alternatives al model econòmic i social que ens volem imposar l´FMI, el Banc Mundial, la CEOE i els diferents governs europeu, espanyol i català. Unes alternatives que passen pel repartiment del treball de la riquesa, per crear ocupació a través dels serveis per a la ciutadania ( salut, educació,etc ), per desenvolupar models productius respectuosos amb el medi ambient, perquè paguin més impostos els que més tenen, per reduir l’edat de jubilació,etc.

I per construir aquestes alternatives, cal organització, mobilització i lluita. Perquè no serà amb pactes vergonyosos, ni amb la por, ni la resignació com construirem quelcom de diferent al sistema econòmic actual.

És per això que fem una crida a tota la ciutadania del Vallès Oriental i d’arreu a participar el proper 4 de març a les 11h davant la masia de Can Borrell a la manifestació que es durà a terme pels carrers de Mollet.