4 de des. 2011

15D: Mobilització en suport de la companya Charo Luchena i en contra de les retalladesEstem patint el conjunt de la classe treballadora un context d´atacs als nostres drets per part d´una minoria privilegiada formada per polítics, empresaris i banquers que consideren que per sortir de l´actual crisi econòmica s´han d´augmentar encara més els beneficis d´aquestes classes privilegiades. Des d´aquesta perspectiva s´han d´entendre totes les polítiques que s´estan duent a terme.

Se senten forts, anys de desmobilització social ens han portat al conjunt de les treballadores al carreró sense sortida actual. És per aquest motiu que ens vulguin baixar sous, que ens vulguin cobrar per anar al metge, que ens vulguin retallar els subsidis de l´atur, que ens endarrereixin l´edat de jubilació, que ens pugin els preus i que s´estiguin fer retallades tan brutals en àrees tan sensibles com l´educació i la sanitat. A totes aquestes mesures que s´estan prenent s´ha de sumar els efectes de la crisi en forma d´acomiadaments massius, atur, desnonaments, etc

En aquest context d´acomiadaments i prepotència empresarial i política s´ha d´entendre l´acomiadament que va patir fa més d´un mes la nostra companya i veïna de Martorelles Charo Luchena de l´empresa Nidec.

La forma amb la qual han acomiadat a la companya, és malauradament una practica habitual que pateixen de manera silenciosa milers de treballadors/es. El fet que t´acomiadin sota falses acusacions com “ disminució voluntària del rendiment del treball”, “desobediència” , “errors de qualitat”, “indisciplina” són una una mostra de les tàctiques que fan servir algunes empreses per treure´s de sobre els i les treballadors/es que els molesten. No ho podem permetre!!

Els i les caps de Nidec que van traçar tot el pla per acomiadar-la a última hora de la seva jornada laboral, i sota totes les falsedats abans esmentades es pensaven que la companya seria una més dels milers d´acomiadament silenciosos que portem..

Però ni la companya, ni la CGT, ni els treballadors de Nidec que estan participant a les aturades des de fa 3 setmanes pensem permetre l´abús que s´ha comès contra ella.

Davant la situació actual, fem una crida a trencar amb la resignació, l´apatia, i la humiliació que ens estan imposant a les nostres vides. Aturem el proces de precarització de les nostres vides, sortim al carrer a recuperar els nostres drets.

Des de la CGT del Vallès Oriental fem una crida al conjunt de treballadors/es, moviments socials, veïnals i sindicals de la comarca del Vallès Oriental així com de Santa Perpètua de la Mogoda i pobles del voltant a participar a la marxa convocada el proper dijous 15 de desembre a les 17.00 h davant de l´Ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda i que arribarà fins a les portes de l´empresa Nidec.

Secretariat Permanent de la CGT del Vallès Oriental