11 de set. 2011

Resposta de la CGT a l´Ajuntament de Mollet davant la invitació a participar en els actes de la diada

Benvolgut senyor Josep Monràs i Galindo, Alcalde de Mollet del Vallès

Responent a la seva invitació a l’acte de celebració de l’Onze de Setembre, ens satisfà la disposició institucional per commemorar els fets històrics.

Per al nostre sindicat, la data és molt rellevant, com vostè ha de saber. D’una banda, es commemora el Centenari de la Clausura del primer Congrés de la CNT a Barcelona (11 de setembre de 1911). I d’altra, ens recorda el company anarquista Emili Guanyavents que va ser poeta, traductor, tipògraf i autor de la lletra “Els Segadors”.

Com pot veure, tenim motius de celebració. I per a tal esdeveniment, una companya ha escrit un poema, que adjuntem, perquè ho incloguin al programa de l’acte institucional. Pot comptar amb nosaltres per donar lectura pública al poema, dins de l’acte.

Tot esperant poder-nos-hi aplegar amb llibertat, germanor i pluralitat, us saludo ben cordialment.

José Martinez Arredondo, Secretari General de la CGT del Vallès Oriental


POEMA L’ONZE DE SETEMBRE

Molt Honorable Senyor, us agraïm la vostra invitació, encuriosits i estranyats per la bona disposició.

La importància dels fets que rememorem aquest dia, és per a tots evident i, fins i tot, veiem, també ho són per a vostè.

Molt Honorable Senyor, creieu que molt ens anima que celebreu aquest dia amb vostres conciutadans que sens dubte seran sensibles al vostre afany de commemorar una data per a la Història important.

I volem aprofitar aquesta oportunitat per a dir-vos de tot cor, que les darreres mesures del vostre govern són injustes i estèrils. No es retallant els PIRMIS ni desfent la Sanitat ni deixant desemparats als mes desafavorits de la nostra Societat, com generareu confiança i arreglareu les finances

Potser seria millor que rebaixéssiu els sous de tants càrrecs de confiança, que es tornessin els diners de les moltes malifetes de tants amics i amigues, altrament, pocavergonyes, que han tingut la cobertura i sembla ser, la confiança, sense cap sospita, clar, dels ingenus dirigents.

I, que recordéssiu millor, quan ens administreu que no maneu, sinó que esteu, en el vostre lloc posat, per el poble, delegat.