27 de des. 2009

Manifest contra la crisi


Nosaltres, l'Assemblea Llibertària del Vallès Oriental us volem traslladar el nostre punt de vista i alternatives respecte a aquesta "crisi" del sistema capitalista.
Us volem fer saber que:


* En sí mateix, el sistema capitalista està en "crisi" permanent, doncs és un sistema basat en l'explotació de les persones, l'obtenció de beneficis (sigui com sigui, al preu que sigui) per part d'una minoria privilegiada i la depredació ecològica del planeta.


* Que fa molts anys que aquesta "crisi" va arribar als països del sud, en forma de genocidi institucionalitzat: cada any el sistema capitalista mata 30 milions de persones, per manca d'aliments; i 5 milions de persones més per manca d'aigua potable, quan , segons els científics de l'ONU, en el planeta hi ha recursos suficients per a tothom. A aquesta violència institucionalitzada del sistema cal afegir els milions de morts per malalties (sida, malària...) guaribles si la població  ( bàsicament dels països del sud) disposés de medecines i la salut no estigués controlada per les multinacionals.


* Que, a nivell comarcal, això està significant un agreujament de les condicions de vida, ja de per sí difícils, de moltes persones:
- Derbi, Ficosa, Valeo, Kraft, Grup Zeta, DHL... són alguns dels exemples d'una llarga llista d'empreses que han acomiadat o volen acomiadar treballadors/es. L'atur al Vallès Oriental ja es troba a prop de 25.000 aturats/des, fet que suposa prop d'un 15%, finas i tot a pobles com Canovelles aquestes xifres arriben fins un 20%.
- Si abans molts joves no podien accedir al seu primer habitatge, ara , poder exercir a aquest dret fornamental encara és més difícil.
- La precarietat laboral i l'explotació augmenten, i així, alguns empresaris utilitzen la crisi per fer por als treballadors/es i així obtenir-ne encara més beneficis.
- La gent gran continua amb pensions miserables, moltes per sota del llindar del que es podria considerar "digne".
- Moltes persones dependents continuen sense rebre les ajudes promeses.
- Les dones segueixen patint una doble explotació: pel fet de ser dones i treballadores, cobrant menys que els homes per la mateixa feina i havent d'ocupar-se de familiars dependents, etc.
- Els que tenen algun tipus de minusvalia física o psíquica, encara els costa més que s'acompleixin les quotes de contractació, per part de les empreses, i les adaptacions dels serveis públics ( educació, transport,espais públics i edificis...) a la seva situació.
- Els presos i la inseguretat, augmenten, juntament amb l'atur. Això sí els delinqüents més grans i perillosos: els terroristes econòmics i els depredadors del medi ambient, aquests estan protegits.


* Està clar que nosaltres no creiem en les seves receptes de sempre: que si ens hem d'estrènyer el cinturó ( ells no per suposat!), que hem de tirar del mateix carro, que cal augmentar la competivitat, abaratir els acomiadaments, etc:  en definitiva, les mateixes receptes , dels explotadors de sempre... I així sempre continuen existint els mateixos problemes i la mateixa desigualtat!


* La destrucció medioambiental de la nostra comarca continua ( TAV, Ronda Nord, camps de golf, urbanitzacions...) ********




*Que són els mateixos objectius, funcionament i estructura del sistema capitalista els que provoquen tots els problemes importants del nostre temps: pobresa, canvi climàtic, contaminació, explotació, guerres, desigualtats...: tot està dissenyat per satisfer l'egoisme d'una minoria privilegiada del planeta.


* Que no volem "solucionar"aquesta crisi. Volem que aquesta crisi ens faci veure clar, d'una vegada per totes, que a la humanitat no ens convé el sistema capitalista-productivista, que ens cal construir, entre tots i totes una nova societat, un nou sistema econòmic.


* Volem acabar d'enfonsar i destruir el sistema capitalista: no volem que les nostres vides ( els nostres llocs de treball,el nostre habitatge,el medi ambient...) depenguin dels empresaris i els polítics. No volem el seu capital, ni els seus "plans d'inversió" per continuar mantenint el mateix sistema que ens està conduint al desastre.


* ´L'única solució a la crisi capitalista no està en mans dels polítics, empresaris o banquers: està en nosaltres, està en l'actitud que adoptem cadascú de nosaltres...Està en la nostra pròpia autoorganització


* Això vol dir que nosaltres volem un nou sistema en xarxa, horitzontal: ni capitalista, ni estatalista. On intercanviem béns i serveis en petites comunitats, en harmonia amb el Planeta. L'objectiu no és obtenir beneficis , ni explotar les persones o els recursos, sinó satisfer les necessitats humanes bàsiques (entre elles l'autorealització personal) , cadascú aportant el seu treball a la comunitat i rebent a canvi els béns i serveis que necessita pel seu ple desenvolupament com a persona. Per això és necessària la destrucció del vell sistema i la construcció entre tots i totes d'una alternativa nova.En aquesta perspectiva és necessari el repartiment del treball i de la riquesa en totes les seves vessants ( alimentació, habitatge, sanitat, educació...)


* No necessitem ser governats pels polítics, no necessitem els diners dels banquers... són temps per deixar de ser governats i passar a governar-nos per nosaltres mateixes !


* Per tal de trencar la nostre dependència de l'ordre capitalista i albirar un nou horitzó revolucionari, cridem a la insubmissió social i econòmica!


- Boicot als polítics: Abstenció activa en totes les eleccions!
- Boicot als bancs: retirem els diners i no paguem hipoteques o prèstecs! (posar aquí la pàg. web del col.lectiu "crisi")
- Boicot als empresaris, als sindicats convencionals i a l'estat!
 -Okupem les fàbriques, les universitats, les institucions, els habitatges no utilitzats ! i autogestionem-los , de comú acord, sense el poder, d'acord a un nou ordre social i econòmic al servei de totes les persones i del Planeta !


Construïm un món nou!  Portem un món nou als nostres cors! Capitalisme és barbàrie!