22 d’oct. 2011

Comunicat de la CGT del Vallès Oriental davant l’acomiadament de la companya Charo Luchena

Des de la CGT del Vallès Oriental volem expressar el nostre més enèrgic rebuig a l’acomiadament que està portant a terme la Direcció de l’Empresa Nidec Motors Actuators Spain, situada a Sta. Perpètua de Mogoda, contra la nostra companya Charo Luchena, mesura que considerem caciquil, mesquina, dèspotica i opressora.

Els i les companys/es de Nidec, han convocat una vaga de cinc dies, que començarà dimecres que ve dia 26 d’octubre, a partir de les 6.00h., en els cinc torns que actualment s’estan fent, per a protestar contra l’acomiadament de Charo Luchena, i demanar la seva readmissió immediata.

Els fets van ocórrer dilluns passat quan a les 5.30h. (la companya està en el torn de nit) es van presentar el Director de Producció i la Directora de RRHH per a lliurar-li la carta d’acomiadament. L’empresa va cridar als Mossos d’Esquadra perquè “convidessin” a la companya a abandonar l’empresa sota amenaça de posar-li una denúncia pel penal.

Els motius que al·lega la Direcció són tan ofensius com falsos, “baixa productivitat”, “desobediència”, “indisciplina”, etc…. La Direcció de l’empresa reconeix l’acomiadament improcedent i ha posat sobre la taula els 45 dies/any, el que posa de manifest que el que realment interessa a l’empresa és l’acomiadament de la companya, que van a per ella. El que no reconeix són les veritables raons per a fer-lo, ja que al Comitè s’ha limitat a dir-li que els motius són “confidencials”.

Aquesta imputació és deguda a l’enèrgica activitat sindical i social desenvolupada tant en el si de l’empresa, com en els moviments socials, que ha exercit des de la legalitat, el respecte i l’interès de tot/es els/les treballadors/es. La companya, no només està en la Secretaria d’Acció Social de la CGT del Vallés Oriental, també està implicada en el 15M, i en la lluita feminista.

La Direcció de NIDEC està assabentada de l’activisme de la companya i aquest ha estat el motiu real de l’acomiadament. Ja tenim els motius “confidencials” als quals apel·la l’empresa.

Des de CGT Vallés Oriental volem expressar la nostra indignació per aquestes dictadures empresarials que no cessen, intentant fer callar qualsevol veu crítica davant l’actual situació de reculada en drets que estem vivint la classe treballadora. L’Empresa no tenen motius reals per a l’acomiadament, però qualsevol cosa els val quan volen desfer-se d’una persona que pot ser “incòmoda” per als interessos de la Direcció.

NO A LA REPRESSIÓ CONTRA ELS TREBALLADORS/ES!!!

READMISSIÓ, JA!!!

SI TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!!!

CGT Vallès Oriental