2 de gen. 2014

En defensa del dret a l´habitatge digne: Sortim al carrer per fer-ho possible!

Des de l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental volem mostrar el nostre recolzament a la manifestació convocada per la PAH de Granollers pel proper 4 de gener en defensa del dret a l´habitatge i per exigir l´expropiació dels pisos en propietat de la SAREB (Banc dolent). La inmoralitat dels dirigents polítics i empresarials queda novament reflexada, i és que després de donar milions d´euros públics per salvar la banca, ara pretenen vendre a mans privades els milers de pisos que són propietat del conjunt de la societat.


Cal reivindicar que l´habitatge és un dret i no un negoci. Ara més que mai cal defensar les ocupacions de pisos, la lluita contra els desnonaments, etc. En definitiva, cal que ens organitzem per autogestionar les nostres vides i per organitzar les alternatives al sistema capitalista. A casa nostra tenim referents de lluita en favor del dret a l´habitatge, i és que ja als anys 30, a la ciutat de Barcelona es desenvolupa un fort moviment amb la participació de diversos comitès de barriada, amb suport de la CNT i xarxes associatives de la ciutat van organitzar mobilitzacions contundents i de desobediència: van abaixar unilateralment la quantitat a pagar als amos dels pisos (al llarg dels trenta la immensa majoria de l’habitatge era de lloguer) fins al nivell raonable d’una quarta part del salari del llogater. I, quan una persona es trobava a l´atur, no es pagava res fins que la persona tornés a tenir feina. I és que la lluita i la mobilització són les nostres millors armes, com ho ha sigut al Brasil, on un moviment de desobediència massiva ha aconseguit baixar les tarifes del transport públic.


És més necessari que mai fer convergir totes les lluites socials (vivenda, drets laborals, sanitat etc), per donar una reposta global al sistema capitalista. Dins d´aquest sistema, és impossible trobar solucions a problemes com l´habitatge, la salut, feina, el medi ambient, etc


Per a nosaltres, l´alternativa a la situació d´empobriment generalitzada que estem patint la majoria de la població, passa per la creació d´un sistema econòmic i social basat en la justícia social, la llibertat, el federalisme i el suport mutu.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental