9 de març 2014

Crònica i fotos de l´acte en homenatge al MIL i a Salvador Puig Antich

El passat dijous 6 de març es va dur a terme al restaurant-llibreria Anònims de Granollers un acte d´homenatge a Salvador Puig Antich amb la presència de Ricard de Vargas Golarons i Jann Marc Roullian ( ex-membres del MIL ). El mateix va ser presentat pel membre de la nostra assemblea Lluís Guix.

Els ponents van voler remarcar el context social en el que va nèixer el Movimiento Iberico de Liberación ( MIL ), caracteritzat per fortes lluites obreres ( Harry Walker, etc ), populars autònomes i anticapitalistes. En aquest sentit, van voler destacar l´aportació d´aquest grup a la lluita de classes, a les vagues obreres, i a principis com l’autogestió, l’autoorganització, l’assemblearisme per part dels i les treballadors/es

Per útlim, van denúnciar el paper jugat per alguns partits antifranquistes en l’assassinat de’n Salvador Puig Antich. Ja que des de que fou condemnat a mort, al desembre del 73, fins a la seva execució, van fer tot el possible per desmobilitzar la població en solidaritat amb en Salvador.

Des de l’Assemblea Llibertària del Vallès Oriental valorem aquest acte d’una manera molt positiva, tant pel que fa al nombre d’assistents ( una seixantena ) i a l’interès generat pel mateix. Des d´aquesta assemblea ens comprometem a continuar fent passes per dignificar la memòria de tots i totes els lluitadors/es socials.


Assemblea Llibertària del Vallès Oriental