20 d’oct. 2013

ABSOLUCIÓ DEL COMPANY JOSEP GRÍFULS!

El 22 d’octubre de 2013, el Jutjat Penal numero 3 de Granollers jutjarà en Josep Grífuls. La Fiscalia l’acusa d’un delicte contra els treballadors i d’un delicte de danys, demanant-li dos anys de presó i una multa de 16.200 €.
En Josep Grífuls, des de fa molts anys, s’ha compromès amb la lluita sindical, duent a terme una intensa tasca pels drets dels i de les treballadores. El dia 29 de setembre de 2010, el mateix formava part d’un piquet informatiu davant de la Fàbrica de Nutrexpa (Cola- Cao) a Parets del Vallès, juntament amb unes 200 persones. El piquet en tot moment va estar informant dels motius de la vaga i de la conveniència de sumar-s’hi.
En un moment donat, un quants treballadors contractats per una ETT per cobrir els llocs de treball dels vaguistes, va intentar entrar a la fàbrica, passant a través de la multitud amb els seus vehicles. En Josep Grífuls va ser envestit per un d’aquests vehicles, caient al damunt del capó. En aquell moment, els Mossos d’Esquadra van identificar-lo. Arrel d’aquests fets, se l’acusa d’haver impedit l’accés a la fàbrica dels treballadors que no volien seguir la vaga així com de causar danys al vehicle.
Considerem aquest procediment penal del tot injust: s’està sotmetent a un company al neguit d’afrontar un procediment penal, de veure’s exposats al pagament de quantioses sumes, i a la vexació d’atribuir-li un delicte contra els treballadors, menystenint la seva llarga trajectòria en defensa dels drets dels treballadors.
Denunciem la criminalització que aquest procediment suposa per a la lluita sindical així com l’intent de l’estat de reduir fins a neutralitzar el dret de vaga i l’auto-organització dels i de les treballadores en la defensa dels seus drets.
Si ens toquen a una ens toquen a totes.

Per tot això

EXIGIM L’ABSOLUCIÓ DEL COMPANY JOSEP GRÍFULS AIXÍ COM EL RESPECTE DE LA TASCA DELS PIQUETS INFORMATIUS I DEL DRET DE VAGA.