22 de jul. 2013

Crònica de les activitats en motiu del 77è aniversari de la revolució social

Aquest cap se setmana, com ja haviem informat en el nostre anterior comunicat, s´han desenvolupat les activitats en record del 77è aniversari de la revolucíó social organitzades per la nostre assemblea i els sindicats CGT i CNT.

Començaven ahir dissabte, amb una conferència sobre els fets revolucionaris que es van viure entre el 19 de juliol i maig de 1937 a la ciutat de Granollers. A la mateixa, van assistir-hi una vintena de persones que van reflexionar sobre la necessitat de construir un sistema econòmic al servei de les persones i garantir els drets socials bàsics de la població ( sanitat, salut, habitatge, etc ). En aquest sentit, es va destacar que en pocs mesos, es van solucionar problemàtiques socials, que ni l´estat ni els empresaris havien volgut solucionar durant anys. Fets com la creació del CENU, i les millores en l´àmbit sanitari i del treball en van ser una bona mostra.

Avui diumenge, gràcies a la col·laboració del restaurant-llibreria Anònims de Granollers s´ha desenvolupat un dinar de germanor en el qual han participat una seixantena de persones. Durant el mateix, hi han hagut parlaments dels companys Lluís Guix com a membre de la nostre assemblea, Broto secretari general de la CNT-AIT de Granollers i comarca i Charo Luchena com a secretària d´acció social de la CGT del Vallès Oriental. Tots tres han volgut recordar als milers d´homes i dones que van lluitar per a construir una societat basada en els principis de la llibertat i la justícia social.

Per a concloure la jornada, hi hagut el passi d´un documental sobre els fets de maig de 1937.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental
www.assllivo.blogspot.com