28 de maig 2013

Comunicat i activitats amb motiu del 75 è aniversari del bombardeig de Granollers

Les organitzacions Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT i CNT volem un any més recordar i homenatjar la memòria de les 224 persones que van morir aquell trist 31 de maig de 1938 sota les bombes de l´estat feixista italià.

Recordar aquella tragèdia és la millor manera de retre homenatge a la memòria de totes les víctimes. En el context actual, quan aquí i arreu d´Europa veiem un increment organitzatiu i social del feixisme en les seves diferents expressions ( augment del racisme i la xenofòbia, etc.), és més necessari que mai reivindicar les víctimes que aquesta ideologia al servei del capital va causar a Granollers. I recordar-nos que avui, com ahir, cal combatre tota mena de racisme i de feixisme. I els seus brots.

Que l´oblit no ens faci còmplices!
Feixistes i racistes, ni a Granollers ni enlloc!

Programació d´activitats

Dijous 30 de maig: Enganxada de cartells pel centre de Granollers després de la concentració a les 19.00 h a la Porxada en suport de la vaga general convocada al País Basc i Navarra.

Divendres 31 de maig: a les 09.00 h, homenatge floral a les víctimes al Cementiri Municipal de Granollers, carrer del Camí del Cementeri s/n.
Organitzen: Assemblea Llibertària del Vallès Oriental, CGT i CNT-AIT

Dissabte 01 de juny, a les 18.00 h al restaurant llibreria Anònims ( Miquel Ricomà 57 ) Xerrada 75è aniversari del bombardeig Granollers amb:

Rolando Daguerra ( de l´associació l´Altra Italia )

Jaume Asens ( advocat demandant contra l´estat italià )

Xavier Domenech ( historiador )


Recordem, que al gener d´aquest any l'Audiència de Barcelona reobria el cas derivat de la querella pels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya entre els anys 1936 i 1939. I que considerava que els fets que s'hi descrivien podien ser constitutius dels delictes contra la humanitat i crims de guerra.

En una resolució, que no es podia recórrer, el tribunal admetia les diligències d'investigació que demanaven les famílies querellants, agrupades sota el paraigua de l'Associació Altraitalia, i ofereria a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat la possibilitat de presentar-se en la causa com a perjudicats i plantejar les reclamacions que es considerin oportunes.

Es tracta de la primera vegada a l'Estat en què un tribunal accepta aplicar la legislació internacional sobre crims de guerra i contra la humanitat per investigar la guerra civil.

Familiars de víctimes dels bombardejos de l'aviació feixista italiana sobre la ciutat de Barcelona i altres punts de Catalunya durant la Guerra Civil van presentar la querella contra els comandaments italians responsables d'aquestes accions per crims de guerra a l'Audiència de Barcelona després que l'Audiència Nacional de Madrid va resoldre que no era competent per investigar aquests fets.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental