9 de juny 2012

Valoració i seguiment de la vaga de BBS

El passat 7 de juny la Secció Sindical a l’empresa de neteja BBS (Grupo BB Servicios Diversos S.L) de la CNT de Granollers va convocar Vaga i manifestació, per exigir que l’empresa els hi pagui els quatre mesos de nòmines endarrerides. El seguiment de la Vaga a l’empresa va ser d’un 70%, tot i que l’empresa va intentar coaccionar les treballadores per tal que no seguissin la convocatòria de Vaga, dient-los per exemple, “que hauran de recuperar el dia perdut”. La manifestació es va iniciar a les 17h al Carrer Rafael Casanova i va finalitzar davant la seu de l’empresa (situada al carrer Roger de Flor, 31) a les 18 hores, on es va realitzar una assemblea, i es decidí continuar les mobilitzacions fins percebre el salari corresponent.
La secció sindical de CNT a BBS va denunciar que “les treballadores tenen el doble greuge de ser dones treballadores en un sector tan precari com el de la neteja, sumat a l’ impagament reiterat de salaris des de febrer”.

Els problemes amb l’empresa s’arrosseguen des de fa aproximadament un any, sobretot pel que fa retards en els pagaments. Per altra banda, la CNT ha constatat l’existència d’una segona empresa amb seu i gerència idèntiques a BBS que no abona les cotitzacions de la Seguretat Social de les seves treballadores, la qual cosa afecta a una part de la plantilla que té part de la seva jornada laboral subrogada en aquesta altra empresa.

CNT-AIT de Granollers i comarca






Us adjuntem recull de premsa:

http://votv.xiptv.cat/granollers/capitol/les-treballadores-d-una-empresa-de-neteja-reclamen-els-salaris

http://www.aravalles.cat/noticia/87679/la-vaga-de-les-treballadores-de-bbs-aconsegueix-un-seguiment-del-70

http://www.ivoox.com/noticia-sobre-vaga-bbs-a-radio-audios-mp3_rf_1276737_1.html