4 de gen. 2012

Un any més l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental retrà homenatge al guerriller anarquista Francisco Sabaté Llopart “Quico”

Com cada 5 de gener l´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental retrà homenatge al lluitador llibertari “Quico” Sabaté que morí assassinat fa 52 anys a la cruïlla del carrer Major amb el de Santa Tecla de Sant Celoni, posant punt i final a una dura trajectòria de lluita per la llibertat i per la justícia social.
Són moltes les accions que s´han fet durant aquests anys, per tal de mantenir viva la flama dels ideals d´en Quico Sabaté cada 5 de gener. El 1995, en motiu del 35è aniversari de la seva mort, l’´Assemblea Llibertària del Vallès Oriental organitzà activitats d´homenatge, així com també l’any 2000 per part d´una comissió celonina en el 40 aniversari. Més recentment, en el 50 è aniversari, es va crear una comissió formada per la nostra organització i el Casal Popular i Independentista Quico Sabaté, la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Celoni, la CNT i la CGT del Vallès Oriental que va suposar que durant tot el 2010 es realitzessin activitats en record de la seva lluita i els seus ideals llibertaris, i que va acabar amb la dignificació de la seva tomba i la realització d´un mural i una escultura al poble de Sant Celoni. Tot això sense oblidar els homenatges que els/les companys/es de la Marxa dels Maquis han realitzat també durant aquest temps.

En aquests temps de crisi en que polítics, banquers i empresaris ens pretenen imposar les seves mesures com a “imprescindibles i necessàries”, recordar en Quico es recordar que davant la injustícia i l´explotació del capitalisme sempre hi haurà la resistència llibertària per construir una societat basada en la solidaritat i el suport mutu.

És per aquest motiu, que fem una crida a tots/es els treballadors/es i veïns/es de la comarca a acudir el proper dijous 5 de gener a les 11.30 h al cementiri de Sant Celoni per fer una ofrena floral a la tomba d’en “Quico”. I per recordar, així, que ahir com avui la lluita per una societat més lliure i justa continua.

Assemblea Llibertària del Vallès Oriental
Granollers, 3 de Gener de 2011

http://www.assllivo.blogpsot.com/

Per veure activitats fetes a Sant Celoni per 50è aniversari:
http://50aniversariquicosabate.blogspot.com/